Σεμινάριο… διεθνούς επιπέδου στον ΑΟ Καλαμακίου!

Μία εντελώς διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία ζήσαμε ως Ακαδημία ποδοσφαίρου την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου. Ο σύλλογός μας είχε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει στα γραφεία του, τον προπονητή της Εθνικής ομάδας U17 Tάσο Θέο και την προπονήτρια των Εθνικών ομάδων γυναικών U19 και U17 Kατερίνα Φαλίδα.

Οι δύο καταξιωμένοι προπονητές αποδέχθηκαν αμέσως την πρόσκλησή μας και παρουσίασαν στο παιδικό τμήμα και τους προπονητές του, τις αρχές του ποδοσφαίρου και κυρίως τη φιλοσοφία και τον τρόπο λειτουργίας της κορυφαίας Ακαδημίας του κόσμου, της περίφημης “La Masia”.

Τάσος Θέος και Κατερίνα Φαλίδα, μετά από πρόσκληση του Ερνέστο Βαλβέρδε, είχαν βρεθεί στη Βαρκελώνη και την Ακαδημία της Μπαρτσελόνα για 8 μέρες, μελετώντας σε καθημερινή βάση τον τρόπο λειτουργίας της. Αυτή ακριβώς την εμπειρία τους, μοιράστηκαν με τα παιδιά και τους προπονητές μας, αναλύοντας με βίντεο και γραφήματα πως λειτουργεί ο οργανισμός Μπαρτσελόνα σε όλα του τα τμήματα.

Τα παιδιά μας παρακολούθησαν από το πρώτο λεπτό με τεράστιο ενδιαφέρον το σεμινάριο, σε μια πολύ διαδραστική επικοινωνία με τους εισηγητές, με ουσιαστικά ερωτήματα και κατατοπιστικές απαντήσεις. Από τις εγκαταστάσεις, τα γήπεδα, τον τρόπο δουλειάς, το μαθησιακό μοντέλο εσωτερικά της Μασία, τη διατροφή, την μεθοδολογία, το καθημερινό πρόγραμμα, τη σύνδεση της αντρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα με τα τμήματα υποδομής.

Ο προπονητής του παιδικού Γιάννης Καραΐνδρος, η Κατερίνα Φαλίδα, ο πρόεδρος του ΑΟ Καλαμακίου Διονύσης Μαρκόπουλος και ο Τάσος Θέος

Ανάλυση με βίντεο από τον Τάσο Θέο του τρόπου εκγύμνασης των Ακαδημιών της Μπαρτσελόνα!

Συμβουλές από τον Τάσο Θέο για τον τρόπο διατροφής και άμεσης αποκατάστασης μετά την προπόνηση…

Η Κατερίνα Φαλίδα ξεναγεί τα παιδιά μέσω βίντεο στις εγκαταστάσεις της Μπαρτσελόνα, της περίφημης “La Μasia”!

 

 

 

 

Please follow and like us:

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο