“Δεν πρέπει να μας αγχώσει η ήττα, αλλά να μας πεισμώσει”!

Λίγα 24ωρα μετά την 2η ήττα του Α.Ο. Καλαμακίου στο πρωτάθλημα, παίκτες και προπονητές κάνουν την αυτοκριτική τους, αναλύουν τα λάθη και είναι έτοιμοι να πάνε παρακάτω, γιατί το πρωτάθλημα είναι… μαραθώνιος. Ο τερματοφύλακας της ομάδας μας, Νίκος Τουρναβίτης μιλάει για όσα συνέβησαν το Σάββατο στη Γλυφάδα, κάνει έναν μικρό απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας, επευφημεί τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας, αναλύει τις ιδιαιτερότητες της χρονιάς για τον ίδιο και στέλνει μήνυμα για τη συνέχεια. Πείσμα και θέληση για να φθάσουμε στον τελικό προορισμό, με τον δικό μας τρόπο…

“Δυστυχώς για εμάς δεν καταφέραμε να κερδίσουμε ένα ματς το οποίο θέλαμε πάρα πολύ, τόσο για βαθμολογικούς όσο και ψυχολογικούς λόγους. Ατομικά λάθη, ατυχία και το νωθρό ξεκίνημά μας, ήταν αρκετά για τον δεύτερο του βαθμολογικού πίνακα Ποσειδώνα Γλυφάδας, να πάρει τη νίκη με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά μεταξύ μας. Το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας αγχώσει, παρά μόνο να μας πεισμώσει, ώστε να βελτιωθούμε, να συνεχίσουμε δυνατά και έτσι να διατηρηθούμε στην κορυφή μέχρι τέλους. Από κανένα αρνητικό αποτέλεσμα μια καλή ομάδα δεν γίνεται κακή, αρκεί να συνεχίσουμε να το αποδεικνύουμε στον αγωνιστικό χώρο κάθε φορά”.

Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ολοκληρώνεται και όπως σε κάθε παιχνίδι, έτσι και τώρα, θα θέλαμε να πάρουμε τη νίκη στην έδρα μας, διατηρώντας την ομάδα μας στην κορυφή. Συνοψίζοντας τον πρώτο γύρο, θεωρώ πως από την μία οφείλουμε να διατηρήσουμε το πολύ καλό κλίμα που υπάρχει ανάμεσα μας, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, καθώς και την επιθυμία μας να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι, παίζοντας πάντα αποτελεσματικό και σύγχρονο ποδόσφαιρο. Από την άλλη, είμαστε υποχρεωμένοι να προβληματιστούμε από τις όποιες αδυναμίες παρουσιάσαμε και σε συνεργασία με τους προπονητές μας να τις διορθώσουμε άμεσα”.

“Το πάθος και η επιμονή να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει, αλλά και το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί, συντελούν την ομάδα του ΑΟ Καλαμακίου, η οποία είμαι σίγουρος θα πρωταγωνιστεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Το ταλέντο όλων των παικτών σε συνεργασία με την πείρα και τις γνώσεις όλων των προπονητών που καθημερινά κοπιάζουν για αυτή την ομάδα, παρουσιάζεται κάθε Σαββατοκύριακο στο γήπεδο όπου τόσο τα αποτελέσματα όσο και το αδιανόητο για τα δεδομένα της κατηγορίας ελκυστικό ποδόσφαιρο που παίζουμε μιλούν από μόνα τους”.

“Τα επίπεδα λειτουργίας και οργάνωσης της ομάδας μας σε καμία περίπτωση δεν συμβαδίζουν με τα πρότυπα και τις συνήθειες της κατηγορίας. Η ύπαρξη δύο προπονητών, δύο γυμναστών αλλά και προπονητή τερματοφυλάκων, οι οποίοι βρίσκονται κοντά μας σε καθημερινή βάση, δεν είναι σύμφωνη με τα στάνταρ αυτής της κατηγορίας, ούτε πολλές φορές των παραπάνω. Επιπλέον η διοίκηση είναι πάντοτε πρόθυμη και άμεση στην εξασφάλιση όλων των αναγκών μας, διατηρώντας το ευχάριστο κλίμα”.

“Σε προσωπικό επίπεδο εκτός από τους ποδοσφαιρικούς στόχους που έχω θέσει, φέτος υπάρχουν και προέχουν για εμένα οι στόχοι μου σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις. Είναι μια δύσκολη και πιεστική περίοδος της ζωής μου, στην οποία με βοηθάει και στηρίζει πολύ η ομάδα μου και γι’ αυτό την ευχαριστώ προσωπικά. Αν ήταν μόνο αγωνιστική η σχέση μου με την ομάδα, πολύ πιθανό να είχα σταματήσει την αγωνιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος των εξετάσεων. Όμως βλέποντας την ομάδα σαν δεύτερη οικογένειά μου, προσπαθώ να πιέσω τον εαυτό μου παραπάνω, ώστε να μπορώ να βρίσκομαι όσο το δυνατόν περισσότερο δίπλα της”.

“Έχουμε δουλέψει σκληρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι και το τέλος κυνηγώντας πάντα τους πολλαπλούς στόχους που έχουμε ορίσει. Θεωρώντας δεδομένο πως ο κάθε παίκτης θέλει να βελτιωθεί και σε ατομικό επίπεδο, προφανές είναι πως μέσα από την σκληρή δουλειά, αλλά και τον υγιή ανταγωνισμό μεταξύ ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, να επιτυγχάνεται και η προσωπική εξέλιξη του καθενός μας. Έτσι λοιπόν και εγώ θα ήθελα να συνεχίσω να εξελίσσομαι σαν παίκτης αλλά και σαν προσωπικότητα, ελπίζοντας πως του χρόνου θα βρίσκομαι τόσο εγώ όσο και η ομάδα ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Καλή χρονιά εύχομαι σε όλους”.

Σχετικές δημοσιεύσεις