“Δεν φεύγω, αν δεν δω το τελευταίο παιδί…”

Οι δυσκολίες, πολύ περισσότερο τα θέματα υγείας, σε βάζουν σε μια διαδικασία να δεις διαφορετικά τη ζωή και όλα όσα αγαπάς και σε ενδιαφέρουν…

Πριν λίγες μέρες η Εθνική ομάδα της Ιταλίας επισκέφθηκε παιδιατρικό νοσοκομείο στη Ρώμη, παίκτες και άνθρωποι της ομοσπονδίας, έδωσαν απλόχερα χαρά στα παιδιά που αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα υγείας.

Η επίσκεψη κάποια στιγμή τελείωσε, οι εκπρόσωποι της εκδήλωσης κάλεσαν τους ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν. Οι περισσότεροι αποχώρησαν, έμεινε πίσω μόνο ο αμυντικός της Λάτσιο, Φραντσέσκο Ατσέρμπι, ο οποίος απάντησε στο κάλεσμα: “Δεν με νοιάζει, μπορούν να φύγουν οι υπόλοιποι, θα πάρω ταξί και θα γυρίσω. Δεν φεύγω, αν δεν δω το τελευταίο παιδί…”

Ο Ατσέρμπι έχει βγει νικητής δύο φορές στη μάχη με τον καρκίνο. Χρειάστηκε να κάνει επέμβαση, στη συνέχεια 4 κύκλους θεραπείες, με τεράστια ψυχική και σωματική καταπόνηση. Κι όλα αυτά στο απόγειο της καριέρας του, όντας βασικός στο Καμπιονάτο και ανάμεσα στις κλήσεις για την Εθνική ομάδα. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πάντα πολεμούσε και έβγαινε νικητής. Η τεράστια περιπέτεια διαφοροποίησε τον τρόπο που έβλεπε μέχρι τότε τη ζωή:

“Μεγάλωσα έγινα άντρας κατάλαβα ποιες είναι οι προτεραιότητες και ξέρω τι θέλω. Φυσικά κάνουμε όλες τις βλακείες, αλλά πάντα πρέπει να θυμάσαι, ποια είναι αυτά τα πράγματα που έχουν σημασία. Αυτό λέω και για τους νέους. Σήμερα είμαι πιο ήρεμος…”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις